veverka, tu su slubene gulasiky
BABGULYAS:
Potrebujeme:
fazula- velka tmava je najlepsia
cibulka, paprika (kto nema rad varenu papriku, nic sa nestane, ked vynecha), paradajky, cesnak, zemiaky (2-3 podla potreby - ja ich zvyknem tak nahrubo nastruhat, aby dobre zahustili

, ale kludne mozu byt aj na take mensie kocky )
paradajkovy pretlak
udene koleno, udene rebra
gulasove docucovadlo v tube (podla toho, kto ma ake rad- pikantne alebo sladke)
sol, vegeta, cierne mlete korenie, rasca, majoranka, cervena mleta paprika
Postup:
na oleji osmazime do sklovita cibulku, pridame papriku, ked je paprika trosku oasmazena pridame paradajky a paradajkovy pretlak a cervenu mletu papriku. pridame zemiaky- nie vela, su len na zahustenie. podlejeme vodou a pridame rebra a masko. varime, kym masko nezmakne, podla potreby dolievame vody (ked gulas robime vonku v kontliku, ja si zvyknem den predtym predvarit masko a potom to vsetko zalievam vodou, v ktorej sa masko varilo). pridame fazulu a ked je masko uvarene, dochutime solou, koreninami a roztlacenym cesnakom, zvyknem pridat aj gulasove ochucovadlo v tube . nakoniec pridame majoranku.
ja zvyknem uvarene masko vybrat, odstranit kosti a nakrajat na kocky, aby sme sa s tym potom pri jedle nemuseli prplat

. podavame s chlebikom
veverka, ten madarsky robim tak isto, len samozrejme bez fazule

a masko dam hned po paprike smazit a potom nasleduju paradajky, voda,koreniny..... pri madarskom cesnak nedavam, ale ked tak nad tym dumam, najblizsie vyskusam aj s cesnakom

. a tie tvoje knedliky k tomu

.