Čo jesť a nejesť počas dojčenia

strasti a slasti dojcenia

Čo jesť a nejesť počas dojčenia

Poslaťod anlu » Sob, 08. Aug 2009, 20:47

Minule som rozmyslala ako som pri prvej dcerke Claire mohla zjest naozaj cokolvek a nemalo to ziadne nasledky, ziadne bolesti bruska ci alergicke reakcie a ako teraz pri Oli musim davat pozor co zjem. Tak ma napadlo ze tehotenska kucharku tu je ale pre dojciace mamicky nie. Tak sem so zarucene nenaduvajucimi a nealergizujucimi (uf to su slova :roll: ) jedlami....
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Re: Čo jesť a nejesť počas dojčenia

Poslaťod anlu » Sob, 08. Aug 2009, 20:49

a hned aj prispievam ze momentalne nemozem jest paradajky a arasidove maslo, Oli z nich ma alergicku reakciu .... tak pozor na tieto potraviny
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod anlu » Ned, 09. Aug 2009, 23:03

Mel, mozes jest nektarinky, broskyne, hrozno ale bez kostiek a supku neviem ci mozes, tak namiesto hrozna mozes hroznovy dzus 100% maju v tescu, jablka aj ked niekto hovori ze bez supky, ja jem so supkou, s melonom opatrne ze vraj naduva, ja som zatial len tak dobla z neho, este ja zjem aj banan sem tam, marhule mozes. Zo zeleniny mrkvu, zemiaky, tekvicu, petrzlen, ja jem aj uhorky (nie kysle). Cestovinu mozes
hrusky nepapaj, dost naduvaju a moze z nich aj prehanat, zo zeleniny radsej nejedz paradajky mne sa z nich Oli vyhadzala ale mozes skusit a uvidis a aj ju brusko bolelo ked som zjedla paradajkovu polievku a este nejedz arasidy, su dost silny alergen..... no ak ta este nieco napadne napis
joj a este ryza moze naduvat tak bud len trosku alebo radsej nie, ja si namiesto ryze robim slovensku ryzu, to len tak na okabatenie (ved je to cestovina :lol: )
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod KAcena » Pon, 10. Aug 2009, 08:53

moju mely naduvalo a velmi, snazila som sa obmedzovat v jedeni,ale nic nepomahalo, koliky mala kazdy den..po tretom mesiaci sa vsetko ustalilo, teraz mozem zjest aj slona :lol: a melany nic nie je..
anlu ako sa prejavila ta alergicka reakcia na paradajky a arasidove maslo?
a este ked som spapala cokoladu al. nieco mastne dostala vyrazky po tvari..
ObrázokObrázok
KAcena

Poslaťod anlu » Pon, 10. Aug 2009, 14:36

asi to tak bude ze kazde babo reaguje inak, jej sa urobilo take cervene cudo okolo pusy, po paradajkach mala akoby herpes aj som sa zlakla ze herpes sa jej urobil ale na druhy den to zmizlo
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod anlu » Pon, 10. Aug 2009, 15:16

Oli nastastie naduvalo len po urcitych jedlach tak nemala koliky kazdy den. A asi jej vadia aj ine orechy, lebo som zjedla par lieskovcov a ma teraz vyrazky. A myslim ze aj zmrzlina jej vadi ale ta na travenie, mala po nej akoby hnacku. Len neviem ci to bola nahoda alebo naozaj a nechce sa mi robit pokusy, tak radsej teraz zmrzku nejem :( fnu fnu tak ju mam rada, ale vydrzim :D
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod Denisa » Pon, 10. Aug 2009, 18:36

ahoj. viem, ze cernice sa urcite nesmu. hlavne nie vo velkom mnozstve.
Denisa

Poslaťod anlu » Pon, 10. Aug 2009, 19:03

aha o tom som nevedela, a nevies preco :?:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod Denisa » Pon, 10. Aug 2009, 19:24

jedna teta mi povedala, ze poznala jednu zenu ktora isla do lesa na cernice a maliny a, ze ich zjedla strasne vela a potom ked nakojila dieta tak to zomrelo :o . neviem ani kedy to bolo, mozno pred 20-30 rokmi :?
Denisa

Poslaťod anlu » Pon, 10. Aug 2009, 19:29

uf :shock: no, kto vie ci to naozaj bolo z toho ale asi nikto nema odvahu testovat to, a si predstav ze sme mali nedavno cernice a tak som na nich pozerala a stale ze si dam ale nejako som sa k tomu nedostala aby som ich zjedla, ale asi aj tak by som si len dobla jednu dve
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod Denisa » Pon, 10. Aug 2009, 19:39

alebo to boli cucoriedky? :oops: teraz uz neviem... :?
Denisa

Poslaťod anlu » Pon, 10. Aug 2009, 19:46

v podstate su tam dobre rady akurat tie vnutornosti sa mi nepacia, je v nich najviac skodlivin, teda ja maso nejem vobec ale keby som jedla tak urcite nie vnutornosti, ale dakujem za link ;)
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod anlu » Pon, 10. Aug 2009, 19:47

ale myslim ze lesne a zahradne ovocie ma ine zlozenie, tak cucoriedky a cernice radsej odlozme na neskor, ved dojcit nebudeme cely zivot :lol: :lol:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod Svetka » Str, 12. Aug 2009, 00:03

jeeeej aka dobra temicka..... tak sa pripajam, ja som na zaciatku s chutou zjedla paradajkovu polievku a chudatko moje male na druhy den "horel", bole cely cerveny a plakal celu noc, asi ho to aj stipalo neviem..... a radsej som neriskovala ziadne citrusy a take veci ale postupom casu som zjedla aj pomaranc, aj paradajku a zvykol si..... to tak treba, pomalicky ho naucit na tieto chute.... ale to vsetko ma cas..... este stale napriklad nemozem vela papriky.... a ani vela jogurtov a mlieka nie je dobre, ja som myslela, ako dobre robim, ze budem mat mliecko a lekarka mi povedala, ze nie nie, malemu to sposobuje hnacky a zelenu stolicu.... tak som obmedzila a je dobre..... a sem tam bohuzial najdeme nieco co este nemozme... ale je toho veeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi malo ... nastastie
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Svetka

Poslaťod anlu » Str, 12. Aug 2009, 00:18

Svetka presne tak, aj Oli sa po paradajkovej polievke vyhadzala ale nastastie iba trochu okolo pusy ale brusko ju dost bolelo a o tom mlieku mi hovorila detska sestra uz pri Claire, ze vobec to nie je pravda ze je dobre na tvorbu mlieka a ja som zistila ze zo zmrzliny mala hnacky tak na cas som aj to vyradila, citrusy zatial nejem radsej este pockam
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod Svetka » Str, 12. Aug 2009, 10:08

tak vidis ANLU, kazdy ti povie nieco ine, najlepsie je sa zariadit podla svojho organizmu a hlavne organizmu babatka, ono nam povie co ano a co nie.... ja citrusy tiez velmi nejem, mozno tak 1 pomaranc za 2 mesiace, proste ked mam velku chut.... co sa tyka toho mlieka tak ja sama som mala problemy so zaludkom, ked som jedla vela jogurtov, pila mlieko a tak, takze som si zratala 2 a 2 a doslo mi, ze asi aj malemu z toho nieco moze byt, tak som radsej obmedzila a je to teraz vsetko ok....
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Svetka

Poslaťod anlu » Str, 12. Aug 2009, 15:09

presne to mi hovorila, ze ak mne nerobi dobre mlieko tak aj malej nebude dobre a naozaj, ja tiez mlieko nemozem
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod KARIN » Str, 12. Aug 2009, 21:36

som vam chcela dat link na jednu stranku,ze co sa moze a co sa nesmie papat ked kojite ale neviem to najst...mozno ked doma presondujem pc tak poslem. ale naozaj tam bolo tiez ze mlieko sa neodporuca a ani peciva len celozrne....skusim pohladat ;)
ObrázokObrázok
Obrázok
KARIN

Poslaťod popoluska » Str, 12. Aug 2009, 22:04

a este ja nejem cervene maso,oli mal problem stravit a kakat :? a tiez paradjky ako anlu pise,z nich oli zvrackal :roll: ale uz som nejedla daaavno a ani mi nechybaju :mrgreen:
ObrázokObrázok

Alena&Olito
popoluska

Poslaťod anlu » Štv, 22. Okt 2009, 19:59

nahodou som zistila z coho sa mi robi veeeela mliecka :D davam recept: do misky si date horuce (ja davam sojove, kedze nemozem normalne) mlieko do neho nasypete ovsene vlocky, za hrst susenych hrozienok moze byt aj viac, na male kocky porezane jablko, na kusky pokrajany banan a mozte este prihodit trochu struhaneho kokosu, med alebo granko to uz podla chuti a este aj s posekanymi orechami je to dobre. toto premiesate a mozte papat :mrgreen: je to chutne (mne to velmi chuti) zdrave a mne sa z toho robi naozaj vela mlieka
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod tiana » Pia, 04. Dec 2009, 17:39

no to znie chutne anlu, ale ja by som asi med nedavala, kedze je to silny alergen, ani granko-obsahuje kakao (dalsi alergen)...nam sa brunko vyhadzal a boli sme u dermatologicky a ta skonstatovala, ze je to alergia na potravinu a dala mi zoznam alergenov, ktorym sa vyhybat. su to (pisem to, co mi dala ona) citrusove ovocie, ananas, mango, jahody, maliny, vsetky druhy orechov, med, mak, kakao, cokolada, zeler, petrzlen, udeniny, koreniny, vajcia (myslim, ze len bielok), paradajky, kecup, paprika, kysla kapusta, nakladana zelenina, morske ryby a plody....na internete som este nasla ako alergeny kravske mlieko a mliecne vyrobky, horcica a huby....takze vseho vsudy skoro vsetko, co mam rada :(
myslim, ze u nas sposobilo sarapatu vajce....len dufam, ze nie mlieko...pre istotu som vylucila vsetko a naozaj to zmizlo, ale minule som si dala masko v paci a bolo tam aj vajce a zasa sa vyhadzal....skor by nam mali dat zoznam, co mozeme jest ;)
tak nech sa nasim detom vyhybaju vsetky pliagy ;)
ObrázokObrázok ObrázokObrázok
tiana

Poslaťod mama » Pia, 04. Dec 2009, 21:39

tianka, ak dovolíš, tak s tým medom to upresním. ak je med od včiel, ktoré žijú v danej oblasti, kraji, tak je to ok, on sám o sebe nie je alergénom, ale to, že človek sa zle vyrovnáva s medom od cudzích včiel. ak si kúpime med v obchode, tak je väčšinou miešaný a aby bol lacný, tak sa tam miešajú medy z lacných krajín ako čína, india a podobne a to spôsobuje alergie. ak máte prístup k medu od včelára z vedľajšej dediny a zaručí vám, že tam nemieša žiadne somariny, tak vtedy med alergénom nie je :D to som sa dočítala na múdrych web stránkach :lol:
mama

Poslaťod anlu » Sob, 05. Dec 2009, 03:40

no med nepouzivam casto, lebo nemam velmi rada sladke ale ten co mam nie je z obchodu ale od vcelara domaceho :lol: urcite viem ze je od tunajsich vceliciek
ale s grankom mas pravdu je tam kadeco, preto fakt len obcas trosicku, zatial som nezbadala ziadnu reakciu, tak snad ani nebude, ja vlastne ani nie granko ale take z lidlu som dala :? ... ono aj so susenym ovocim je to vselijake, nikdy nevies ako ho upravovali ak ho kupis z obchodu... ja som sa pytala aj pediatricky ci mozem orechy jest a med tak mi povedala ze asi by sme fakt skoro nic nejedli keby sme vylucili vsetky alergeny, ze mam sledovat ci sa nic nestane, tak zatial len paradajky robili neplechu ale iba na zaciatku, teraz je to ok. a bez maku by som asi neprezila :lol: :lol: :lol: a este som sa raz napchala arasidovym maslom tak z toho sa tiez vyhadzala ale ked som si potom dala len trochu tak nic sa nestalo... ta asi tak

ale tie ovsene vlocky su naozaj fajne, aspon pre mna :D
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod mama » Sob, 05. Dec 2009, 12:57

no veď to je najhoršie na tom, že nie ovocie, zelenina a orechy sú alergény, ale my sami sme si z nich alergény vyrobili, tými chemikáliami a prevážaním surovín z jedného konca kontinentu na druhý :roll: teda, nie že by som ja osobne ich nosila, ale šak viete ako to myslím :lol: a najlepšie sú tie konce kontinentu :oops: :lol: :lol: :lol:
mama

Poslaťod anlu » Sob, 05. Dec 2009, 19:58

:lol: :lol: :lol: ktoreho? ale hej ved vieme ako to myslis a je to tak no ale vies tak ludia su privelmi zvedavi na to, aby neochutnali nieco co v zivote nevideli :? :roll:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Poslaťod tiana » Pon, 07. Dec 2009, 16:19

luci aj my mame medik len z domaceho chovu, uz roky, ale nejak si netrufnem :? ja mam med zafixovany ako silny alergen, ktory do roka urcite nie...detto orechy...ach jaj, kto sa ma v tom vyznat...urcite pamatate, ze sa hovorilo, kolko mlieka treba pit a teraz sa zasa vravi, ze ake je mlieko alergenne :? :roll: ja se na to vyprdnu :lol: :lol: ja pockam, kym sa brunko "vycisti" uplne, dovtedy vydrzim bez tych "alergenov" a potom zacnem pomaly pridavat...vlastne som uz pridala :lol: dnes cokoladku (mini mini) od mikulaska :lol:
ObrázokObrázok ObrázokObrázok
tiana

Poslaťod mama » Pon, 07. Dec 2009, 18:03

tiani, Brunko je maličký, na tvojom mieste by som robila rovnako ;) môjmu Brunkovi vadila len čokoláda
mama

Poslaťod anlu » Uto, 08. Dec 2009, 00:07

ale jasne ze treba davat pozor, aj ja som zo zaciatku veeelky pozor davala co zjem a sledovala ci to vyvola nejaku reakciu, ja napr nemozem kavu ani bez kofeinu lebo aj v nej je nejake percento kofeinu a obidve deti moje su na tein a kofein velmi citlive... starsia, Claire staci ze si chlipne z cierneho caju a uz nemoze zaspat a nevie co so sebou a ked som si dala kavu bezkofeinovu tak Olivka tiez nevedela spat, co ona je poriadny spachtos...

Tiana aj ja som tak robila ked sa mi z niecoho vyhadzala tak som to na nejaky cas vylucila, aj ked to bolo to co som mala najradsej, no co by sme neurobili pre svojich drobcov, ze? a az teraz nedavno som zase skusila trosku ze co to zrobi a nastastie uz nemala ziadnu reakciu...
Obrázok
Obrázok
Obrázok
anlu

Späť na Kojenie

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť